Gezond opgroeien in de digitale mediawereld

€ 21,00
Inclusief belasting
Referentie: 9789492462510

AUTEUR: Klaus Scheler

Deze gids, geschreven door deskundigen, schetst de gevaren en risico's van de nieuwe media voor kinderen en tieners:

Aantasting van de hersenontwikkeling, communicatiestress, verslavingsrisico's, verlies van privacy, verlies van creativiteit, vermindering van sociale vaardigheden, gevaren van bepaalde websites voor jongeren, cyberpesten en sexting, gezondheidsschade door langdurige bestraling bij gebruik van het mobieltje.

Bovendien biedt deze gids beschermende adviezen en maatregelen, en mogelijkheden tot handelen, om risico's te vermijden of op een passende manier tegemoet te treden; en tevens juridische adviezen.

Aantal
Kan besteld worden


'Ontwikkelingsneurologen en economen... zijn het erover eens dat juist in de door informatietechnologie beheerste wereld van morgen vooral eigenschappen als creativiteit, sociale vaardigheden en beweeglijk denken en handelen nodig zijn.' - dr. Michaela Glöckler in haar nawoord.

De gids maakt wegwijs vanuit een pedagogisch standpunt: een passend evenwicht tussen de behoeften van de kinderen, tieners en adolescenten, én de inperkingen die als voorzorgsmaatregelen voor het afwenden van gevaren noodzakelijk zijn.

9789492462510